Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Καμμία λύπηση πρωθυπουργού κε Τσίπρα για τους καναπεδάτους

του Γιώργου Χατζηαναγνώστου

Από την είσοδο της χώρας στα μνημόνια του Γεωργίου Παπανδρέου μέχρι εσχάτως με την κολοτούμπα των μνημονιακών του Σύριζα υπήρξαν και υπάρχουν πολίτες που εναντιώθηκαν αφυπνίζοντας συνειδήσεις αλλά και συμμετέχοντας ενεργά στην ανατροπή της επι σειράς ετών σχεδιαζόμενης καταστροφής της χώρας.

Υπήρξαν και υπάρχουν πολίτες σε αυτήν την χώρα που ανιδιοτελώς πάλεψαν και παλεύουν για ένα καλύτερο μέλλον για ένα καλύτερο αύριο αυτής της χώρας με όραμα και αισιοδοξία για την νέα γενιά που φεύγει .

Στον αντίποδα υπήρξαν και υπάρχουν οι οπορτουνιστές που προσπάθησαν να αρπάξουν και να εκμεταλλευτούν την προβλεπόμενη αλλαγή σκυτάλης από τους επί σαράντα χρόνια γνωστούς κηφήνες. Επίσης Υπήρξαν και υπάρχουν οι ωχαδελφιστές που όλα τους φταίνε, όλα τα κατηγορούν έχουν για όλα άποψη,αλλά πεισματικά αρνούνται να συμμετέχουν στα κοινά γιατί "τίποτα δεν αλλάζει" .

Το αποτέλεσμα είναι αυτό που βιώνουν όλοι οι ενεργοί πολίτες στην προσπάθεια διάσωσης της χώρας από την λαίλαπα των τυχάρπαστων με ιδεοληψίες και πλήρη επιχειρησιακή ανεπάρκεια.

Την λαίλαπα των παλαμακιστών που τρέχουν να γλείψουν κάποιο κόκκαλο ,χωρίς ίχνος αξιοπρέπειας, πίσω από κάθε υπουργό και τους συμβουλάτορες του.

Το ερωτηματικό που αυτόματα δημιουργείται είναι το γιατί να παλέψει κάποιος ενεργός πολίτης για ένα σύνολο που έχει χάσει την έννοια του κοινού τόπου και της κοινοκτημοσύνης  αλλοτριωμένος πλήρως από τις οικονομικές αξίες του καπιταλισμού .

Τι και εάν η κάρτα στην Τραπεζική επιχείρηση είναι απλήρωτη ,τι και εάν δεν μπορεί να πάει στον γιατρό γιατί δεν έχει οικονομικό ανταλλακτικό μέσο ,τι και εάν η ΔΕΗ του είναι παράνομα συνδεδεμένη , τι και εάν του αύξησαν το ΦΠΑ τι και εάν η σύνταξη μειώθηκε.τι και τι και χιλιάδες τι του απομυζούν την ίδια του την ζωή καθημερινά .

Εκείνος/η βυθισμένοι στον ωχαδερφισμό πνίγουν την καθημερινή τους κατάθλιψη και το άγχος αποσβολωμένοι στον καναπέ μιας άθλιας προπαγανδιστικής τηλεόρασης γεμάτη με χρήσιμους ηλίθιους που βαρύγδουπα μιλάνε με αοριστολόγο στόμφο .

Στο δια ταύτα με βάση τα σημερινά δεδομένα μια παρεούλα ανίκανων οπορτουνιστών διοικεί την χώρα ίσως και με 8% του συνόλου του Ελληνικού λαού κάνοντας θρασύτατα και επ ωφέλειά πλιάτσικο σε βάρος των πολιτών αυτής της χώρας, προς όφελος των ολίγων .

Και έτσι βλέπουμε το θλιβερό φαινόμενο των τραγικά μικρών συγκεντρώσεων από πολίτες που ακόμα αντιστέκονται στην επιτηδευμένη εξαθλίωση τους από την παρεούλα του Μαξίμου.

Πέραν από την ιδεολογικοπολιτική προσέγγιση καπιταλιστικής σοσιαλιστικής ή κομμουνιστικής προσέγγισης η συμμετοχή στα κοινά είναι πλήρως απογοητευτική από τους πολίτες που βιώνουν την "αξιοπρέπεια της σιωπής" βυθισμένοι στην εσωτερική μοναξιά, περιμένοντας ότι σαν κάτι μαγικό θα συμβεί και όλα θα αλλάξουν από Μόνα τους .

Η έννοια του κοινοτισμού με τα παραδείγματα του Καραβίδα και της αυτοθέσμισης της κοινωνίας μέσα από την συμμετοχή των πολλών σαν εναλλακτική λύση χάνεται μέσα στην ύποπτη σιωπή .

Και ναι εντέλει  καλά κάνει ο πρωθυπουργός και η παραγκούλα του ,και "παραμυθιάζει"αναίσχυντα περί ανάπτυξης, τους επί του καναπέ αποσβωλομένους μίζερους και δυστυχισμένους πολίτες.

Και ναι καλά κάνουν οι παλαμακιστές και οι έμμισθοι κρατικοδίαιτοι υποστηρικτές της παρεούλας της σημερινής συγκυβέρνησης Οικολόγων ΑΝΕΛ ΣΥΡΙΖΑ, που ενώ στραγγαλίζουν με αισχρά και ανεφάρμοστα μέτρα την κοινωνία προσδοκούν "Ανάσταση νεκρών" ,σε ένα ακρωτηριασμένο σώμα με σηψαιμία και λίγο πριν την κατάληξη ,υποσχόμενοι το μάνα εξ ουρανού ίσως και πολύ πιλάφι στους νεοεισερχόμενους ,ενώ στους αυτόχθονες πλέον κατατρεγμένους ιθαγενείς στην χώρα που αγάπησαν και μεγάλωσαν,την Ελλάδα ,τους οδηγούν στην αυτοκτονία και την αμετάκλητη κατάθλιψη .

Γιατί βλέπεις η πλειονότητα προτιμά να πιη κανένα ποτηράκι ουίσκυ να ξεχαστή σε κανένα μπιτσόμπαρο ,να φάει καμιά τσιπουρίτσα με ουζάκι για να ζαλιστή να πέση να κοιμηθή πιστεύοντας ότι έτσι δεν θα βιώσει την επερχόμενη κλήση χρεών από τον έφορα ,την κατάσχεση από τον δικαστικό επιμελητή ,το τηλεφώνημα από την εισπρακτική εταιρεία της τραπεζικής επιχείρησης.

Γιατί βλέπεις η ελπίδα πεθαίνει τελευταία μετά από αυτούς ,ενώ κάποιοι "τύποι" σαν τον Κολοκοτρώνη, την Μπουμπουλίνα ,τον Καραισκάκη κ.α. θυσιάστηκαν για να μπορέσει η χώρα να βρη τα ΄"πατήματα" της και να προδωθή εκ νέου από κάθε λογής Λογοθετόπουλο , Τσολάκογλου Σημίτη, Παπανδρέου, Βενιζέλο, Σαμαρά και Τσίπρα σαν οι σύγχρονοι εφιάλτεςτης χώρας.

Και ναι πρωθυπουργέ Κ.Τσίπρα καλά κάνεις και τους διαλύεις.
 Γιατί δεν είναι ικανοί να υψώσουν το ανάστημα τους όπως σήμερα οι Γάλλοι .
Γιατί τώρα Κε Πρωθυπουργέ για τους εξαθλιωμένους πολίτες της χώρας έχει έρθει καλοκαίρι να πάνε διακοπές , πάνε στα μπάνια τους ,.
Γιατί Κε Πρωθυπουργέ η επίπλαστη "ευημερία" τους, είναι πιο εύκολη από την ρεαλιστική αξιοπρέπεια που κάθε άνθρωπος οφείλει να έχει πρωτίστως για τον εαυτό του και να την διεκδικεί καθημερινά.

Υφάρπαξε τους τα πάντα Κε Πρωθυουργέ Τσίπρα, δίνοντας τους ελπίδα με χαμόγελο ενόσω δακρύζεις εσωτερικά ,και πολύ ,μα πολύ πιλάφι, και αυτοί θα επαναπάυονται στην μιζέρια τους λίγο πρίν οδηγηθούν στην τελική και τελευταία κατοικία τους .



Γιατί αυτό αξίζουμε σαν λαός ...

Εθελόδουλους και οπορτουνιστές του πολιτικού συστήματος, που δεν έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα και προσδοκά τα ίδια υπεράκτια ωφέλη, εκχωρώντας και το τελευταίο χρυσαφικό ,το τελευταίο ακίνητο και όχι μόνο της χώρας σε "επενδυτές", εκμεταλλευόμενος το ότι πολίτες "ταμπουρωμένοι" μέσα στην ανυπαρξία τους ,αλλά και την άρνηση συμμετοχής στα κοινά απέχουν από το να διεκδικήσουν την ίδια τους την ζωή !!

Γιατί εμφατικά λένε "Τίποτα δεν αλλάζει" ...

Η μήπως όπως έλεγε και ο Καζαντζάκης "Σα δεν φτάσει ο άνθρωπος στην άκρη του γκρεμού, δεν βγάζει στην πλάτη του φτερούγες να πετάξει.";;;
΄

Ο καιρός γαρ εγγύς Κε Πρωθυπουργέ της συγκυβέρνησης Οικολόγων-ΑΝΕΛ-ΣΥΡΙΖΑ.


Άραγε "Τίποτα δεν αλλάζει" ;; 

 

Πηγή: www.fotavgeia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...