Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

BREXIT: Η ΕΕ είτε θα θυμηθεί ότι είναι “Ένωση” είτε θα διαλυθεί από τις γερμανικές εμμονές

Π. Καρβουνόπουλος

“Τρέχτε ποδαράκια μου…”
Σε Βερολίνο και Βρυξέλλες από αλλού το φοβόντουσαν και από αλλού τους ήρθε. Ο “‘άτακτος νότος” τα “γουρουνάκια” όπως μας έλεγαν οι βορειοευρωπαίοι, ο Τσίπρας και οι Podemos, δεν κατάφεραν αυτό που πέτυχαν οι Βρετανοί με την ψήφο τους. Να σημάνουν συναγερμό στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Και να υπενθυμίσουν ότι αυτό το … πράγμα όπως το κατάντησαν οι Γερμανοί μόνο Ένωση δεν είναι! Η ΕΕ όχι απλά δεν ενώνει λαούς και κουλτούρες όπως φιλοδοξούσε. Διχάζει βαθειά και επικίνδυνα, τροφοδοτεί κάθε μέρα την ακροδεξιά σ΄ όλη την Ευρώπη, απειλεί ευθέως την κοινωνική συνοχή σ΄ όλες σχεδόν τις χώρες μέλη της.

Όσοι αρνούνται ακόμη να αναγνωρίσουν τις τεράστιες ευθύνες των Γερμανών γι΄ αυτή τη κατάντια, εθελοτυφλούν. Δεν μπορεί να φταίνε μόνο οι κυβερνήσεις που αποφασίζουν για διαφορετικούς λόγους η κάθε μία να δώσει τη δυνατότητα στους πολίτες να αποφασίσουν. Δεν μπορεί να ποινικοποιησουμε εκλογές και δημοψηφίσματα επειδή τα υποστηρίζουν και οι ακροδεξιοί. Πρέπει να δούμε ποιοι επέτρεψαν στους ακροδεξιούς να σηκώσουν κεφάλι και να ζητάνε τώρα κι άλλα δημοψηφίσματα. Η Λεπέν βγήκε ήδη στη Γαλλία και το ζήτησε.
Στο Βερολίνο η κυρία Μέρκελ και ο κύριος Σόϊμπλε μπορούν να θαυμάσουν από σήμερα τα αποτελέσματα της εμμονικής, αναποτελεσματικής καταστροφικής πολιτικής τους. Η Μέρκελ θα έχει επαφές με τον Ολάντ και άλλους Ευρωπαίους ηγέτες.Ελπίζουμε ότι όλοι θα της εξηγήσουν ότι το σχοινί τραβήχτηκε τόσο πολύ που θα σπάσει όπου να ΄ναι. Η Βρετανία είναι η αρχή. Και παρά την καταστροφολογία που βρίσκεται ξανά σε εξέλιξη είναι πιθανότερο ότι θα τα καταφέρει και εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Που κάποτε πήγαινε να γίνει Ένωση, δηλαδή…
Η ΕΕ ή θ΄ αλλάξει ή θα βουλιάξει.Το είπε και ο Σόϊμπλε πριν μερικές μέρες. Θέλοντας βέβαια να μας πείσει ότι δεν τηρούνται οι πολιτικές και οικονομικές του εμπνεύσεις… Αν η ΕΕ συνεχίσει τον δρόμο που έχει επιβάλλει η Γερμανία δεν έχει απλά καμία τύχη. Ή θα αποφασίσουν να “μαλακώσουν” τις συνταγές και τις θεραπείες που σκοτώνουν τους ασθενείς από … παρενέργειες ή θα πρέπει να αποφασίσουν ότι πολύ σύντομα η ΕΕ θα γίνει κεφάλαιο στα σχολικά βιβλία ιστορίας.
Πηγή: Militaire.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...