Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

Γκρίνσπαν: Είναι η κορυφή του παγόβουνου - Η Ελλάδα δεν θα συνεχίσει για πολύ στο ευρώ

EΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ FED
Γκρίνσπαν: Είναι η κορυφή του παγόβουνου - Η Ελλάδα δεν θα συνεχίσει για πολύ στο ευρώ

«Είναι απλά η κορυφή του παγόβουνου». Με τη δήλωση αυτή ο πρώην πρόεδρος της FED, Αλαν Γκρίνσπαν περιέγραψε την επόμενη ημέρα για την παγκόσμια οικονομία τονίζοντας ότι υποφέρει από πολύ ισχυρότερους πονοκεφάλους από την απόφαση των ψηφοφόρων του Ηνωμένου Βασιλείου να εγκαταλείψουν την Ευρωπαϊκή Ένωση. «Η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται σε σοβαρό κίνδυνο», δήλωσε.
Η χειρότερη ανησυχία δεν είναι η ύφεση, αλλά η στασιμότητα, είπε ο πρώην διοικητής της Fed. "Η Ευρωζώνη... αποτυγχάνει", σύμφωνα με τον Γκρίνσπαν. "H Eλλάδα αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα και δεν θα συνεχίσει για πολύ στο ευρώ άσχετα με το τι συμβαίνει τώρα".
Η απόρριψη του status quo στην Ευρώπη από τους Βρετανούς ψηφοφόρους πυροδοτήθηκε από τη "μαζική επιβράδυνση" του ρυθμού ανάπτυξης των πραγματικών εισοδημάτων που εξαπλώθηκε σε όλη την Ευρώπη, εκτίμησε ο Γκρίνσπαν. Αυτό, είπε, δημιουργεί σοβαρά πολιτικά προβλήματα που δεν είναι εύκολο να επιλυθούν. Ερωτηθείς τι θα έκανε εάν ήταν ακόμη επικεφαλής της Fed, απάντησε: "Θα ανησυχούσα".

Πηγή: www.imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...