Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Όταν μία χώρα δεν θέλει να παραδεχθεί πως έχει χρεοκοπήσει, δηλώνοντας το επίσημα μέσω της άμεσης στάσης πληρωμών, χάνει ακόμη και τα εδάφη της


Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, ο αντιπρόσωπος της ΕΚΤ στη χώρα μας, έγραψε στους FT ότι, «Η Ελλάδα χρειάζεται τώρα μία νέα συμφωνία με τους εταίρους της» – καθώς επίσης πως «Τώρα είναι η κατάλληλη ώρα να βρούμε τη σωστή ισορροπία μεταξύ των μεταρρυθμίσεων και της ελάφρυνσης του χρέους».
Ο άνθρωπος λοιπόν που, μαζί με το διοικητή της ΕΚΤ, υποχρέωσε, εκβίασε και εξανάγκασε την αριστερή κυβέρνηση να ...
σκύψει το κεφάλι, να συμβιβαστεί, να πει «ναι σε όλα», να προδώσει την ιδεολογία της, καθώς επίσης να υπογράψει τη λεηλασία και την κατοχή της πατρίδα της για πολλές δεκαετίες, θεωρεί πως μέχρι σήμερα η Ελλάδα δεν χρειαζόταν καμία νέα συμφωνία με τους εταίρους της – πως δεν έπρεπε να έχουν συζητηθεί ήδη οι δήθεν «μεταρρυθμίσεις» (δήθεν, επειδή επρόκειτο μόνο για μειώσεις μισθών και αυξήσεις φόρων, παράλληλα με τη μείωση της ανταποδοτικότητας τους!), μαζί με την ελάφρυνση του χρέους.
Προφανώς δεν μπορεί να καταλάβει ή δεν θέλει να παραδεχθεί πως είναι πια πολύ αργά για τέτοιου είδους συζητήσεις – αφού η Ελλάδα έχει πλέον χρεοκοπήσει, χωρίς καμία δυνατότητα αντιστροφής της κατάστασης της. Ήδη ο ιδιωτικός τομέας έχει κηρύξει στάση πληρωμών, αδυνατώντας να εξυπηρετήσει ληξιπρόθεσμα χρέη άνω των 200 δις € – ενώ πάρα πολλές επιχειρήσεις έχουν οδηγηθεί μαζικά στην παραοικονομία, αρνούμενες να δηλώσουν τα εισοδήματα τους και να πληρώσουν φόρους.
Οι τρομακτικές μειώσεις των φορολογικών εσόδων έως και -60%, παρά την αύξηση των συντελεστών, στις μοναδικές περιοχές που επιβιώνουν ακόμη, στα τουριστικά νησιά, τεκμηριώνουν το δυσάρεστο αυτό γεγονός – όπως επίσης η νέα πτώση του ΑΕΠ, για έβδομη συνεχή χρονιά.
Από την άλλη πλευρά, ίσως να ζητάει ο κ. Στουρνάρας απλά μία μικρή ανταμοιβή για τον καταπιεσμένο «λαό του», έτσι ώστε να τον πείσει τόσο ο ίδιος, όσο και η κυβέρνηση, να συνεχίσει να κάνει υπομονή– να μην ταραχθεί η σιωπή των αμνών και να μην διαμαρτύρονται τα πρόβατα, παρά το ότι οδηγούνται σε μαζική σφαγή.
Πιθανόν όμως απλά να φοβάται, διαισθανόμενος πως δεν μπορεί να συνεχισθεί στο διηνεκές η απίστευτη υπομονή και η ανεκτικότητα των Ελλήνων – ότι κάποια στιγμή ο ατμός από το νερό που βράζει ασταμάτητα στην ερμητικά κλειστή κατσαρόλα θα εκσφενδονίσει το καπάκι, το οποίο δεν θα μπορέσει να αποφύγει ούτε ο ίδιος, ούτε όλοι αυτοί που επί έξι συνεχή χρόνια υπογράφουν τη θανατική καταδίκη της πατρίδας τους (μνημόνια).
«Τα χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα και η ελάφρυνση του χρέους είναι εκείνα τα κίνητρα, τα οποία θα μπορούσαν να εμψυχώσουν την ελληνική οικονομία και την κοινωνία να συνεχίσουν  την προσπάθεια», προσθέτει ο διοικητής – όταν γνωρίζει πολύ καλά πως τίποτα από όλα αυτά δεν μπορεί να βοηθήσει πλέον την Ελλάδα, η οποία κινδυνεύει να μετατραπεί σε ένα πλήρως αποτυχημένο κράτος, με μερική μόνο εδαφική ακεραιότητα.
Υπενθυμίζουμε εδώ πως η Ουρουγουάη, μετά από μία τραπεζική κρίση, έχασε το 40% των εδαφών της, τα οποία εξαγοράσθηκαν από ξένους σε εξευτελιστικές τιμές (άρθρο) – ενώ φυσικά δεν μπορεί ποτέ να διώξει κανείς έναν οικονομικό κατακτητή από την πατρίδα του, αφού αγοράζει τα εδάφη της νόμιμα και δεν τα κατάσχει με στρατιωτική βία.
Τέλος πως οι φόροι που δεν θα μπορούν να πληρωθούν από αυτούς που δεν θα έχουν ή/και θα χάσουν τα σπίτια τους παραμένοντας χρεωμένοι,θα πληρωθούν στη συνέχεια από αυτούς που θα μπορούν και που επίσης θα χάσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία, μέσω των συνεχών αυξήσεων των κεφαλικών φόρων και χαρατσιών – οπότε κανένας Έλληνας δεν μπορεί να θεωρεί τον εαυτό του ασφαλή, όταν η κυβέρνηση έχει παραδώσει τα κλειδιά της χώρας στους ξένους δανειστές.


Πηγή: www.analyst.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...