Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

Μπορείς λιγάκι ακόμα


του mitsos175 

Ένα σκίτσο μου θύμισε η δήλωση του Ευρωπαίου Επίτροπου Τοκογλύφων. "Οι ελληνικές αρχές έχουν ολοκληρώσει το 95% των αλλαγών που απαιτούνται, αλλά δεν έχουν οριστικοποιηθεί τα πάντα. Ορισμένες αλλαγές πρέπει να γίνουν μέσα στις επόμενες ώρες", είπε ο Μοσκοβισί μιλώντας στο ευρωκοινοβούλιο.

"Ένας από τους όρους είναι η δημιουργία ενός "ανεξάρτητου φορέα" για τη συγκέντρωση των φορολογικών εσόδων" είπε κάποιος άλλος... Το πιάσατε έτσι;
Δεν θα πληρώνουμε πια φόρους στο κράτος, αλλά κατευθείαν στα κοράκια. Που δεν πρόκειται να αφήσουν ψίχουλο για μισθούς, συντάξεις, για παιδεία, υγεία και άλλες υπηρεσίες.

Στο σκίτσο λοιπόν του Στάθη, ένας μπάτσος έλεγε σε κάποιον: "Πρέπει να μάθεις να καρφώνεις, να καταδίδεις, να ρουφιανεύεις". "Δεν μπορώ κύριε πόλισμαν" απαντούσε ο τύπος. Τότε ένας άλλος μπάτσος του έλεγε: "Δεν είναι δύσκολο, ήδη κάρφωσες τον εαυτό σου. Προσπάθησε λίγο ακόμα".

Έλα Αλέξη, λιγάκι ακόμα. Τον έφαγες τον γάιδαρο, μαζί με τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τους συνταξιούχους. Η ουρά έμεινε. Τα έδωσες όλα, αλλά θέλουν κι άλλο, η απληστία τους "είναι λίγο πιο μικρή από το σύμπαν, γιατί πρέπει να χωράει κάπου".

Έλα! Προσπάθησε λίγο ακόμα. Πρόδωσες, κορόιδεψες, ξεπούλησες, τι έμεινε άλλωστε; Άντε, ένα 5% έμεινε. Και μετά όλοι θα είναι 100% πεθαμένοι, θα δεις. Έλα μωρό μου. Πέρασες 7.500 σελίδες. Ούτε 400 δεν έμειναν ακόμα να περάσεις. Αλήθεια σου λέω, κάνε την πράξη (7.500Χ100)/95 = 7.894 και κάτι αράδες. Τα νεφρά μας μείνανε και το συκώτι. Πισινό ήδη δώσαμε. Δώσε τα κι αυτά στα όρνεα. Για τη γαμημένη τη δόση! Αυτή που θα την πάρουν πίσω, ενώ θα μας χρεώσουν τους τόκους.

Καταλαβαίνεις εργαζόμενε, ότι δεν πρόκειται να σταματήσουν; Καταλαβαίνεις ότι όχι μόνο δεν χορταίνουν, αλλά ανοίγει η όρεξή τους; Που θα πάει αυτό; Θα έχεις τα τσιμπούρια να σου πίνουν καθημερινά το αίμα; Και κάθε μέρα περισσότερο;

Η κυβέρνηση όμως θεωρεί καλή τη δήλωση. Η καλύτερη που θα μπορούσε να γίνει, για τα αρπακτικά των αγορών. Φυσικά δεν θα σταματήσουν στο 100%. Πόσο είναι το χρέος είπαμε; 211,08%!!! "Βιώσιμο" αναμφισβήτητα, όσο πάει και μεγαλώνει! Εμείς την βάψαμε...

Πηγή: ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...